میوه های مناسبی هستند (به عنوان مثال زردآلو، سیب، گیلاس، آلو، توت)، که تحت یک فرآیند خشک کردن طبیعی (در آفتاب) یا با خشک کن های مخصوص قرار می گیرند.
از دست دادن آب باعث افزایش غلظت مواد مغذی طبیعی موجود در این میوه ها می شود.
میوه خشک پوملو دارای طعمی بسار عالی می باشد و می توان در هر زمانی از آن استفاده نمود.
به همین دلیل، میوه خشک شیرین به ویژه سرشار از موارد زیر است:
الیاف
قندها (فروکتوز)
نمک های معدنی
ویتامین ها (به جز C و اسید فولیک که تحت تأثیر گرما و ذخیره سازی منفی هستند).
سرشار از قندها، اسیدهای آلی، فیبرها و مواد معدنی به میوه خشک شیرین خاصیت انرژی بخش و مقوی و همچنین خاصیت ملین ملایم می دهد.
برای اینکه این مفروضات معتبر باشند، میوه خشک باید با آگاهی از حقایق، به عنوان جایگزینی (هرگز علاوه بر آن) برای سایر منابع چربی کمتر سالم (مانند چربی های حیوانی، به عنوان مثال پنیر، تکه های چرب گوشت، و غیره) مصرف شود.)
به ویژه، لازم است از رسم «نیش زدن» میوه خشک در پایان غذا کنار گذاشته شود تا از وارد کردن کالری اضافی و در نتیجه به خطر افتادن تعادل انرژی روزانه جلوگیری شود.
دانه ها منبع غنی انرژی و مواد مغذی هستند که برای حمایت از رشد گیاهان جدید مورد نیاز هستند.
به طور خاص، آنها حاوی مقادیر زیادی کالری، چربی های غیراشباع و تک غیراشباع ضروری (شامل اسید لینولئیک و اسید آلفا لینولنیک)، ویتامین ها و اسیدهای آمینه ضروری هستند.
اکثر میوه های خشک منبع خوبی از ویتامین E، ویتامین B2، اسید فولیک، فیبر و مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس و سلنیوم هستند.
این دسته از مواد غذایی به دلیل محتوای بالای چربی، فیبر و پروتئین و محتوای نسبتاً کم کربوهیدرات، دارای شاخص گلیسمی پایینی نیز هستند.
به طور کلی، آجیل ها به صورت خام سالم ترین هستند، زیرا بو دادن می تواند چربی ها و سایر مواد مغذی موجود در غذا را تغییر دهد.
به عنوان مثال، بادام های با پوست به دلیل محتوای فیبر و آنتی اکسیدان بالاتر، سالم تر از بادام های پوست دار هستند.
علاوه بر این، مصرف آجیل در پوسته (در مقایسه با مصرف آجیل پوسته دار) ارجحیت دارد زیرا کنترل سهم را تسهیل می کند.